Login | Register
My pages Projects Community openCollabNet

Discussions > tsWebEditor > invisible words II

Project highlights: home | downloads | news | features | screenhots | support

tswebeditor
Discussion topic

Hide all messages in topic

All messages in topic

Re: invisible words II - happened again

Author silviosa
Full name Silvio R. Sa
Date 2005-09-23 05:30:27 PDT
Message >so, if you know how to reproduce the bug, please write to
>me
>how. i will try several thing and hope ...

Hi Thaler,

It just happened again ! I'm attaching a zip file with 2
copies of the same file, before and after the problem.

You can check out line 51 in both files. The file named
contratos.class.befo​re_error.inc contains:

parent::$parent_class($nivel);

The file named contratos.class.have_error.inc contains:

parent::$parent_clas

but, if you double-click "parent_clas", it will be
highlighted the words parent_clas plus 10 additional spaces
or unprintable characters. If you try to copy and paste the
selected area, only parent_class will be pasted.

And how this error came up. I did the following sequence:

1. I decided to show my error message from line 59 at the
browser's top window and so my maintenance was to add
target="_top" at the end of <a> tag at that line 59.
2. I had to do this in 40 different files, so I changed on
file (no this one). then a copied the line from the changed
file and closed the file.
3. I hid Ctrl+F and selected Find in Files. I typed "fa��a
seu" in the Text to Find box and selected my app main
folder and hit Search.
4. I turned Auto Hide to off position in then Search
Results Window.
5. I start to double-click each occurence, select the whole
line and then paste what was copied in path 2 above. After
that I hit Save button an then Close button at the toolbar.

At the end, only this file had the problem. Important to
notice that I did not selected, changed or even scrolled
through the line 51.

What are the differences between this file and the others?
It is big, but not the only one so big. It is not the first
neither the last. I made 2 paste operation in this file at
lines 59 and 114. I had the same problem with this, file,
in a different line, 2 days ago.

If you allow me to suggest, the problem occurs in your text
area display managent routine when the user does several
find operations or several paste operations.

I tried to intencionally cause the bug. It did not appeard.

Well, I don't think I'm giving everything you need to debug
this situation but I home this may serve to give you some
inspiration ...

Again, congratulation for you tswebeditor. It is a great
product. I use it as my only development environment for
web applications.

This message is not a complaint. I'm just trying to help to
make tswebeditor better.

Thanks,
Silvio
Attachments

Re: invisible words II

Author silviosa
Full name Silvio R. Sa
Date 2005-09-23 01:23:14 PDT
Message >i must be able to reproduce the bug.
>the funny thing is, i work a lot with the editor, but got
>never this "features".


That is why I have not written you yet. I can't reproduce
the bug. It just occurs from time to time. I'll try to
find out the next time which characters are save instead
of the intended text.

I just ask you to keep in mind that there is something
very tricky hidden somewhere in the source code.


>standard questions:
>
>- do you save files on a network server or over the ftp
>function in tswebeditor or simple on the hard disk ?


I usually save the files first in my local hard disk. The
bug never happened when opening and saving the file under
internal ftp feature. I also never saw this kind of thing
happening whit any other application that I use.


>- do you use any software which controls the data streams
>(e.g. firewall) ?


I use 2 different computers: a Window XP with standard XP
firewall enable and a Windows 2000 running Kerio Firewall.
I don't think that any of this scenarios would affect
saving data on local hard drive.


>ps: if you want a more user friendly forum go to
>http://groups.google​.com/group/tswebedit​or .


I'm moving to Google.

Thanks, Silvio

Re: invisible words II

Author thaj
Full name Thaler
Date 2005-09-22 08:00:06 PDT
Message Hello !

>I know I���������m offering very few for a bug detection so don���������t
>
>hesitate in calling me back for if you heed help.
>

i must be able to reproduce the bug.
the funny thing is, i work a lot with the editor, but got
never this "features".

so, if you know how to reproduce the bug, please write to me
how. i will try several thing and hope ...

standard questions:

- do you save files on a network server or over the ftp
function in tswebeditor or simple on the hard disk ?
- do you use any software which controls the data streams
(e.g. firewall) ?

ps: if you want a more user friendly forum go to
http://groups.google​.com/group/tswebedit​or (i had no time to
update the web page) or use the mailing lists.

thanks,
thaler.

invisible words II

Author silviosa
Full name Silvio R. Sa
Date 2005-09-22 06:17:19 PDT
Message Hi Thaler,

I'm reporting the same problem that John K. found.

Occasionally, about 8 characters (might be 12) vanish out
from a script, most of the times at the end of a line. It
vanishes out but the space where those characters were can
be selected through a double-click (what could be ther?
Some other non printable character, perhaps). I did not
submitted this problem yet because I could not establish a
pattern. But the problem do exists.

I think this bug first appeared with version 2.2.6 or
2.2.7, I���m not sure.

I guess the problem occurs when you do a lot of find
operations. Again, not sure.

I said it is occasional but it happens 2 or 3 times a
month, so it should not be ignored. The nice part is that,
as the code get spoiled a parse error is soon brought up by
PHP.

I know I���m offering very few for a bug detection so don���t
hesitate in calling me back for if you heed help.

Thanks,
Silvio R. S��
silviosa at sswin dot com dot br
Messages per page: